Wednesday, February 25

.. fyp ow fyp ..

fuyooo hebat siut. rupanya aku dah salah dah selama 3 minggu ni. haha!
berkenaan fyp. rupanya setiap standard dgn reagent kena mark up dgn distilled water.
tp, kitorang guna ethanol!!! hahahaha padanla pon ethanol cepat habis!!

*cover malu dgn tudung saji*

ekceli aku cam dah agak dr mula, takkan la reagent dgn standard pon nak mark up dgn ethanol. cam pelik la kan. tp sbb Elyn ckp cmtu, aku pecaya jela. sbb dia yg rajin jumpa SV.

now i know. rupa rupanya. haha!

lawak plak bila pikir balik betapa banyaknya ethanol dan sample yg telah dibazirkan. fuh berbotol botol jugakla ethanol yg terbazir tu!!

wow ada lagi 2 minggu je utk siapkan everything. 3 antioxidant tests + 1 antimicrob test.

khamis 26/2 : DPPH test
jumaat 27/2 : maybe TPC
sabtu 28/2 : maybe FRAP
next week : antimicrob test

hope sempat ah before 9mac. coz nak kena buat discussion lagi. edit tu edit ni lagi. 13 mac kena anta first draft dah.

fuh. confirm minggu tu nanti ada tests utk subjek2 lain.

.. tagged ny NANI ..

1. YOUR REAL NAME:
NOOR FARIZA BINTI MOHAMMAD FAUZI

2. YOUR GANGSTA NAME: (first 3 letters of real name plus izzle.)
FARIZZLE. woooooooooooowww

3. YOUR SPY NAME: (favorite color and favorite animal)
RAINBOW COW---

4. YOUR SOAP OPERA NAME: (your middle name and street you live on/or neighborhood if it's a number)
FARIZA 4

5. YOUR STAR WARS NAME: (the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name)
izano. HAHAHHAA

6. YOUR SUPERHERO/CRIMINAL NAME: (Your 2nd favorite color, and favorite drink)
turqoise sirap. apakah

7. YOUR IRAQI NAME: (2nd letter of your first name, 3rd letter of your last name, 1st letter of your last name, 2nd letter of your moms maiden name, 3rd letter of your dads name, 1st letter of a siblings first name, and last letter of your moms first name).
orffufh. BONGOK GILA.

8. YOUR WITNESS PROTECTION NAME: (parents middle name)
ahahhaha lawak ah nani pny jwpn!!!

9 . YOUR GOTH NAME: (black, and the name of one of your pets).
black mot. gahahahahha

10 . YOUR HOOD NAME:....(first 3 of your first name and add -iqua)
nooiqua

tag semua.

.. rasa cam nak hantuk kepala kat dinding skg jugak!! ..

CAMPING DIBATALKAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.
.
nasib baikla aku ni bukan jenis yg pandai mencarut. puh. hak tuiiiiiiiiiiiii!!!

bodobodobodobobodobobobobodododododobodobodobodobodobodobo!!!!!!!


AKU DAH SIAP BELI ALAT2 UTK CAMPING KOTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!

APSAL YG BARU SEBOK NAK KENSEL HA? HA BODO? BODO?????!!!


mmg bodoh la kan. mmg layak kena sepak terajang.
tu ok lagi. nak lg best, aku rasa cam nak bakar je pihak2 tersebut.

argh!!!!!!!!! kalau tangguh tu ok lagi la. ni KENSEL TERUS!!!!
babi betoi la. haaa

track bottom dah beli dua. sports bra dah beli dua. sport shoe dah beli jugak, walaupon rm10 je. haha

bekalan makanan semua siap beli!!! stoking tgn lagi.

HELLO HABIS RM73 KOTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!

siye betoi la. kalau nak kensel, ckp awal2. supaya tak la aku beli kasut tu. baik aku beli sandal tesco yg comel tu. ah sangat bekenan. waaaaaaaaaaaaaaaa NAKKKKKKKKKKK!!!!

sapa2 tlg bwk saya pi tesco esok. nak beli.

hmm takpala. maybe ada hikmah kot kan. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Monday, February 23

.. hoooooooooooooooii ..

woaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. tetibe.

weh, weekend ni aku pi camping. yey yey!! syok gile. ye ah, ni baru kali kedua aku berkhemah. dan kali pertama camping dlm utan!!! wahahahaha. confirm kena bwk surah yasin segala ni kan. he he. nasib baikla tak period masa tu nanti. haha

esok nak keluaq beli brg sikit. nak beli track bottom dgn backpack. haha. kesian aku kan kan kan! lagi, nak beli anak tudung. stok perlu byk. haha. ape lagi. ha kipas!! wakakaka. perlu ke??!! PERLU!

pastu nak beli repellent. wuahahah. ai kan princess. perlu tu. ngehehehe! ha nanti la aku pk nak beli gapo.

huh esok ada modul la wey. ptg tu dahla ada test!!! bencik! baru baca 2 page. alaa ada lg 5 page la. waaaaaaaaaaa tolong!

eh korang ni, taknak ke duit? aku nak offer, taknak plak. haih susah betul la nak dapat perhatian dr org ni. takmau kawan ah! bye!

Sunday, February 22

.. a day out with the boyfie ..

boyfie ???????????? euw geli. haha
he took me to OU! haha first time beb. jakun sat.
beli upin ipin movie tickets for two, then off we went to Johnny's.
steamboat steamboat! thats a treat from me to him. yela dah aku yg gedit gedit nak keluar kan. mintak orang bwk, mestila belanja. hehe

ow tengs for the nice PERIUK shot !!!

yaa thats my boyfie !! haha. tolongla.

window shopping. eh i just love the heart shaped cermin mata. cam comel je.

tiada kaitan. haha. gamba lama ni. saje nak letak.

ini pon gambar lama. the hp accesory is mine. and the keychain is for him.

btw, aku ade beli this one BABY COW overall for my niece tau. tapi tak snap gamba. so just imagine la ek. haha.

we had a fight last night. and today he surprised me, bwk pi OU. waahhhh sangat suka! tak sempat nak jalan2 sgt pon. tapi takpe, next time kita pi lagi tau.

malam plak lepak sat minum2 sambil tunggu Dominos siap. weh sedap la Domino itew. heh

ps: sedang buat assignment. dan prektis utk presentation esok. tahpape.

.. tagged by NANI ..

1) Go to your photos folder in your computer
2) Go to the 6th folder of the photos
3) Go to the 6th picture of the folder

*put the picture on your blog and description of it
*invite 4 friends to join the challenge


NO THIS WAS NOT TAKEN BY ANY DSLR. it was just my 3.2mp nokia phone. the view from my house. u can't really see the penang bridge, but its there.

i tag:
cookie
bobob
hani
fat.e.ha

Saturday, February 21

.. lepas ni ko nak hentam aku pon tak kisah ..

malas la. bosan la. huh. bosan ke? ceh padahal byk je keje kena buat.
duhhh ade assignment tp tajuk assignment tu tah mane aku letak. gahahaha! ok tak lawak.
next selasa ada test petroleum. eh cam tak blaja pape je? padahal dah 2 bulan. haha
hmm ape lagi. ha isnin ade presentation eh eh baru teringat la tak download lagi powerpoint. he he
pemalas punya budak.

bila aku usha blog orang aku cam terpikir, "ade ke org baca blog aku?" . ada tu memang la, tp kawan2 aku jela kot. huh cam sedih plak kan. haha. ada blog yg readers dia sampai puluhan ribu FUYOOO.

haa ade satu benda yg aku nak cakap lama dah. tapi sebab nak jaga hati orang, aku diam je. tapi makin lama makin meluat pulak. tau tak betapa annoyingnya bila ko memberlagak [?] tentang diri ko. aku geli ko tau.

contoh paling senang la. kalau sorang pompuan tu t***k dia besar, dia kecoh2 cakap, "ala aku berat ni.. ni.. (sambil tunjuk kat dada)". ceh ingat aku kesah sgt ke t***k ko besar ke kecik? padahal aku tgk biasa je kot. cuma sebab badan ko tu kecik, pendek. sebab tu la nampak besar. tahpape. tapi t***k labuh ingat cantik ke?

dah tu buat tatapan para para sakura. eh. para lelaki je kot. aku rasa majoriti lelaki stakat nak tengok layan2 khayal2 bayang2 bolehla. tapi nak buat bini, tak kot. dah semua laki tengok, ada apa lagi, kan?

ada pulak yg bajet cun tu. menyampah jugak. cam meluat la kan sikit2 "aku comey aku comey" padahal satu dunia tau ko tak comey. haa bila dah bengang camni ah jadi. bukan nak cakap ko buruk hodoh tapi tak perlu la kan menjengkelkan orang lain. sampai orang lain plak malu nak admit ko tak comey.

laki pon sama la. laki lagi aku geli. heeeyyy tolong. ko paham2 sendiri sudah. kalau ko penah buat, ko pasti terasa.

meluat betul. aku bukan nak menjatuhkan kaum sendiri. korang ni pikir camtu lantakla. tapi ini utk renungan bersama. kalau terasa tu, bagus. memang nak bagi terasa pon. nak tegur, takut ko malu. tapi aku tau ko tak malu sebab tu ko tak heran.

dan aku mmg tak respek kepada awek2 yg bertudung kat luar sana, tapi bila kat Friendster, Myspace, Facebook segala, kalut nak letak gamba freehair. sungguh aku tak respek. aku lebih respek awek yg tak bertudung. sebab dia jadi diri sendiri. kalau bukak tutup bukak tutup tu, aku rasa ini memberi imej yg tidak baik kepada agama lain. aku tau, kawan2 aku pon belambak camtu. on off. aku berani ckp camni sbb ni benda betul. aku tak tegur direct takut korang malu. so lu pikir la sendiri.

aku sendiri penah ter letak gamba free hair kat fs ngan ms suatu masa dulu. nasib baik cepat sedar. tu pon nampak seurat dua rambut pon aku dah malu gila, ko yg letak gamba pakai baju nak tayang cleavage tu, tak malu kah? better tak payah pakai tudung. aku serius. aku tak kesah ko seksi. aku lbh respek org mcm tu. even aku berani bet, semua org respek org yg tak bertudung drp bertudung tapi tayang2 rambut kat alam maya.

ok entri ini ada sedikit lucah. harap maaf. tapi ini lebih kepada kesedaran sivik. sila jangan fikir negatif.

Friday, February 20

.. T_____________T ..

hai.

hmm. dah seminggu hidup aku tak tentu arah. dah seminggu aku exhausted gila.
bangun awal2 9 pagi (ceh awal ke?), terus mandi terus berarak [?] ke lab / makmal projek kitorang. terus buat lab. mmg penat ah kan. aku ni sampai terlupa nak makan ko tau. aku cam segala benda kena siapkan dulu before makan. sampai angin perut aku.

dahtu, ada yg sampai malam tak siap2. adusss. pastu makan pon ala kadar je, sehari sekali je. sedisssssss!

pastu yg lebih sedis, dahla sample black fungus aku tu sikit kan. aku dah siap wat test DPPH, FRAP ngan TPC. tapi semua pon tak jadi. semua pon kena repeat. DPPH tu dah bape kali dah aku repeat. haih.

oh ethanol baru sampai tadi. sangat suka! siap bergambar ngan botol ethanol dowh! haha bodo gila. tapi ethanol tu adelah kawan baik aku. kan elyn kan?

gamba banyak yg ditangkap, tapi cam malas la nak upload. aku ade keje nak kene wat ni. ade assigment, nak stadi lagi, presentation lagi. waaaaa camni ke final year???!!

hmmm memember aku kalut2 nak buat master. aku jeles. tapi takpela. dorang buat benda yg dorang minat. aku kan tak minat sains2 ni. so takpela, aku tunggu la nanti. aku keje dulu, pastu baru tgk bleh sambung master ke tak. kot mase tu laki aku sapot ke kan kan kan.

WEY MAK AKU BELI TRACKMILL!!! ke threadmill??? jeles siut. huh takpe. dah tak lama dah aku nak balik umah ni kan. so tunggu!!! bulan may nanti aku balik. aku nak bersenam diatas itu!

ok la korang (ceh bajet cam ada je org baca blog aku).
nak wat keje ni. babai.

Thursday, February 19

.. nak nangis!! ..

UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA~

eh eh bkn sedih tau. rasa nak nangis sebab terharu.
no.
TOUCHED! yes i'm touch.










sekarang cakap, rasa macam nak nangis tak?

oh Tuhanku.
they are SUPER ADORABLE!!!!

Wednesday, February 18

.. wah bestnya! ..

haa memang best pon. BEST SANGAT2.

tau tak, first draft thesis kena submit 13 Mac. macam haram tak?
lagi macam haram, 13 April pula adelah hari presentation final project!
bengongnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ada 5 tests kena buat; DPPH, FRAP, TPC, beta carotene dgn antimicrob test.
aku baruuuuuuuuuuuuuuuu je buat DPPH. makan 5 hari jugakla.
TU PON TAK SIAP2 LAGI. HARAP MAKLUM.

ok sila bagitau saya. saya ada lagi 3 minggu sahaja utk siapkan semua test.
tiga minggu saja!

sapa yg jahat sangat tu ha, tetapkan tarikh tu. sangat kejam!!!
mana sempat nak buat! dahla ethanol tak sampai2.
chemicals semua pon pinjam dr lab lain.
apalah bangang sangat.
haaaaaaaa

ni mmg geram ni. babi betoi. kitorang perlukan ethanol tu berliter-liter (eh?) tau tak.
tu baru sorang! haaaa. bayangkan la. heyyyy geramnya aku.

sapa2 ada tak bapak dia tokei kompeni ethanol?? ada tak?? ada???
huh mesti takde kan. kan!

so apa ni nak suruh present 13 April? dahla 13 Mac tu kena siap RESULT DAN DISCUSSION skali.
memang sial la perangai!!

huh. buat macamla takde subjek study. ada lagi 5 subjek ok, selain thesis ni.
macamla takpayah study subjek lain tu.
macamla subjek lain tu takde test, takde assignment.
aaaaaaaaaaarrrgggghhhh!!!!

fak betul.

Saturday, February 14

.. this post is so emo!! ..

yes i am emo. so what? problem with that?????????!

fucker. bitch. slut! she IS!
babi cam haram. perangai tu, hey.
aku sebagai pompuan pon malu.
eeeeii kalau la boleh tulis semua kat sini kan.
haaaa
memang aku tulis la kan.
tp takmau mengaibkan dia la aku kawal lagi ni.

YOU BITCH!
aku tau aku tak layak pon nak judge2 org.
but AT LEAST, aku tak desperate mcm you la bitch.

fuck betul.
babi. cam sial.
aku cam kesian la kat org2 sekeliling dia.
rasa mcm forced to be friend with her.
marilah berkawan dgn aku.
drpd bkawan dgn pompan gila taktau malu.
cacat betoi.

i'm not mentioning any names, so 'she' could be you.
but you should know who you are la kan.
kalau takde masalah dgn aku, then you are not the 'she'.

but this bitch, mmg bitch.
aku sabar jela.
dah la bitch, tunjuk pulak perangai bitch.
mmg buat malu kaum.

ikut rasa tak waras, aku cam nak upload je gambar dia.
baru puas hati aku.
bajet lawa, bajet bagos.
kalau btl lawa tu tak kisah la kan.
tp kalau lawa pon aku kisah apa.

aku rasa one day aku nak sound la minah kerek ni.
tunggu masa la.
tp aku tau, dia jenis pekak telinga.
tak heran apa org cakap.

OKAY!

let see.
sampai bila dia nak tunjuk perangai bitch dia.
desperate gila.
kesian lu minah.
aku simpati atas ________

memang patut pon!
tak kena kt lu lagi, boleh la lu lepak senyum gelak.
tunggu kena kat lu.
kat mak bapak lu ke kan.
baru nak hegeh sebok nak sedar.

aku tau entri ni bakal menimbulkan kontroversi.
tapi peduli apa aku?

fucker betul minah ni.
kalau bunuh tu bkn satu dosa, dah lama dah aku bunuh.
dgn org mcm ni, tak perlu ada rasa kesian / perikemanusiaan.
dia layan manusia pon mcm binatang.
pehal plak nak layan dia elok2 kan?

kasi sedar sikit org mcm ni.

tak payah la nak teka siapa,
close friends know la kan.
ans 'she' must know herself.
kalau taktau tu, sbb buat2 taktau la kan.
ceh.
kalau dah perangai tu mcm sial, mmg sial jugakla.

aku nak tgk jugak zaman kejatuhan dia.
masa tu akan tiba.

.. Elyn's 21st celebration ..

hella fun!!
this might be the last celebration of her bday kot. since we all will be graduating this May kan. T___T

bought a choc-coffee cake from Baker's Cottage in Jusco Bkt Raja. tq for my bopren for taking me there. hehe. ok la boleh tahan sedap. tp agak muak disitu.

so off to the venue; bilik Lin since Elyn was there, doing her assignment. susah jugak ah nak plan sbb last minute kan. sempat la aku beli party pack yg ada topi kon tu, dgn spek mata tu dan the so call benda tiup2 yg aku pon taktau namanya. ha ha. semua cap Barbie. gila childish!

tp paling best sbb jadi surprise even ada sedikit rintangan. hampir nak kantoi jugak tadi, nasib baik sempat cover! haha

so Elyn nampak glad and happy with the party. dia mesti ada pikir kitorang nak celebrate sbb mmg tiap2 kali bday pon kitaorg sambut. tapi dia cam tak sangka la kan siap ada party pack tu [even aku pon tak sangka].

Nana n Nizy beli ice cream!! and air oren. siap ada ais lagi. korang mmg best ah. lps ni bday bdk2 lain sure tak semeriah ni dah. Elyn's bday is the earliest la kan. hehe

eh chop. nak cerita ni. tau tak benda tiup2 tu. ingatkan tak berbunyi tau. pulun dok tiup tak keluar bunyi. tah camne tetibe je aku tiup, klu bunyi. so everyone were stunned la kan. lepas tu jerit!! ntah pape! haha. gelak2 cam org gila then everyone pon amik wisel [now bru tau nak characterizekan dia] masing2 dan tiup. DAN JERIT LAGI. DAN TEPUK2 TANGAN CUKUP. hahaha. teringat zaman kanak2 dulu kan. [*sila jgn bayang keadaan kami ketika itu]

overall this is one od the best celebrations la sepanjang 3 tahun ni. fuhh. me, Nana, Nizy, Lin, Wawa, Efy, Fatin and of course, the birthday girl, Elyn who will be continue her PhD, maybe at the end of this year. fuhhh. sempena itu, tahniah utk ko Elyn. :) [if you're reading this la kan. mcm takkan je. hehe]

so yeah, of course la ada hadiah kan. eh lupa plak nak snap gamba hadiah. takpa nanti aku suruh bday girl yg snap kan. ow btw, bday dia 14th Feb tp diawalkan on 13 Feb sbb hari sabtu cam susah sikit. lagipon sebab perlukan pertolongan ramai orang kan. ehems.

anyway, today is 14th Feb, means today is Valentine Day. kawan2, pls do not celebrate it ok. as a Muslim, pls don't. rasanya ramai dah tau kan sebab apa tak bleh sambut. if ada sesiapa yg taktau, google la ek. hari kasih sayang boleh disambung bila2 saja kan. :)

i'm off to bed. penat jugak ah hari ni. bangun awal since 9am and tak rehat sampai skg. good nite peoples~

** photos will be uploaded later yeah!

Wednesday, February 11

.. geram !!! ..

sakit hati betoi. 800grams sampel basah [beli dr tesco], makan berbelas ringgit jugak ah. masuk oven berhari2, grind into powder lagi. dah tu, soak dlm ethanol selama 24 jam. tiga kali soak pulak tu kan. yg bengang tu, lps grind tu, sampel ni la yg paling banyak. dok ada 163grams compare dgn sampel2 lain. tapi ntah! lepas rotavap [MOLOTOF] je, timbang2 tengok tinggal 0.56grams saja. MANA TAK HANGIN???!!!

utk buat tests semua tu, kena ada at least 2grams la. ada banyak lagi bagus kan. perghh sakit jiwa siot. tau tak apa maksudnya? maksudnya saya kena repeat balik dr the very first step yg dulu saya buat at the end of sem 5; nov 08. now dah feb 09. bygkan. bygkan 3 bulan saya buat benda alah tu, last2 tak cukup. TAK PATUT KE AKU BENGANG???

yg sampel lagi satu tu pon cukup2 makan je. ada 2gram lebih. ceh. babi betoi. tension!!!! eyyyyyyyyyyyy... geram betoi saya. HUWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!~

oh yes, saya sdg bercakap ttg final year project saya. end of april dah start exam, takkan masa tu hegeh nak buat lagi kot. so for sure la kena siapkan before final exam. HELLO!!!

babibabibabibabibabibabibabi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, February 10

.. hei korang ..

seperti yg dijanjikan dlm post yg sebelum ini, ada sesuatu aku nak cakap kat korang.

Steven's Tea Garden [STG] adelah sejenis gerai makanan. mamak la kira.
baru beroperasi dlm dua tahun camtu.

mamak ni agak baru la kan, so diorang dalam proses buat promosi la ni.
oleh itu, terhasil la satu compound. eh. satu program yg dinamakan EAT AND EARN.

korang mesti penah dengar kan pasa MLM ke, LUXOR ke, pendapatan dari rumah ke, buat survey pon boleh kaya ke ape sume tu kan.

aku nak promote sikit la sebab aku pon dah terjerumus ke kancah ini. hahaha

program EAT AND EARN ni sebenanye tak sama macam program2 yg lain. ada sikit lainnya. benda ni tak susah. korang just perlu makan je kat gerai tu, lps tu korang akan dapat benefit.

modal serendah rm300, korang bleh dapat rm30000 dalam sebulan. menarik bukan?

aku dulu tak percaya langsung benda ni. LANGSUNG TAK PERCAYA. tapi bila pikir2 balik, benda ni tak mustahil. sebab ada strategi dia. bukannya korang duduk rumah goyang kaki tak buat pape, tetiba ada duit berjuta2. tu mustahil la kan.

kalau nak sesuatu, mesti kena usaha sikit kan.

so ini lah usaha dia, korang just makan je kat kedai tu.

dan duit yg korang labur rm300 tu, semua adelah duit makan korang la. tau? takdela rugi ape pon. cam ade sesetengah program tu, labur beribu pon, macam sia2 je ribu ribu tu. takde benefit langsung.

ni dapat makan tau! sedap pulak tu!

aku taktau ape pandangan korang dgn benda ni kan. korang tanak pecaye pon aku tak rugi pape. aku cuma nak share je dgn korang. kalau korang nak cuba pon boleh.

kalau berminat, tinggalkan komen kat post ni. aku bleh terangkan semua. tak pon, korang layari link ni.

Steven's Tea Garden


sesiapa yg perlukan duit banyak tu, bolehla try. aku mmg suggest la benda ni. tak rugi pape pon. mcm aku, aku buat benda ni sebab nak bayar ptptn yg mcm haram tu. sebok suruh bayar. selain tu, kalau dpt untung banyak, blehla aku belanje korang kan kan kan!!

dah bace tu, korang pikir pikirkan la ek. sebarang kemusykilan bolehla diajukan disini. :)

.. aku pon tak percaya ..

salam!!

hi all. haha poyos.
hari ni, eh semalam la. aku ada date. best! haha tahpape.
boling, karok, shopping. eh tak la. tak beli pape, takde benda menarik pon. uhuw~
jalan2 kat Pyramid. best best!

sbnrnye kitorg jumpe someone, eh, not someone la. ramai jugak la kan.
korang penah dgr Steven's Tea Garden? tau tak tu benda ape?

ha.. ini adelah sesuatu tau. sesuatu!

nak cite skang, aku pon tak larat. esok la kot aku cite ek.
best dowh karok dgn teman lelaki. hahahah. layan!!
bajet suara sedap la kan. menjerit2 cam dua eko org utan. hahaha
syok sendiri la, dah bayar kan. huh

yang tak best tu, ms boling la. ces geram siut aku.
boleh plak la aku dpt 55 pin sahaja!!! bengong!!
ntah nape la kan. asek masuk longkang. babi betul.
salahkan bola itew!!
tp ok la kan, 55 dgn 128 takde la jauh mana pon. wakakaka!

eh tak saba la nak cite kat korang pasal STG tu. ahaha!

ok ah bai!

Monday, February 9

.. innalillah ..

innalillah hiwainnailai hirojiun..

takziah utk Saadah, atas pemergian bf beliau, Azrul pada 29hb Januari 09.
sedih kan. selama 6 tahun bersama, dia pergi jua.
ALLAH lebih sayangkan Azrul.

ni pesanan dari Saadah:
[23:30] nrsdah: jd fariza mentare ade peluang ni syg n hargai org sekeliling naaa

baiklah.

alfatihah utk arwah Azrul.

.. musykil ..

cuba tengok, dan komen.

rahsia menjana duit beribu ribu lemon!

Saturday, February 7

.. don't cry ..






.. circus ..

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
aku bukanlah untukmu - zaf & lah ve ahhh tak la aku tak cakap camni pon tau

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
i turn to you - christina aguilera

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
who knew - pink wakaka. only i know la kan!Italic
HOW DO YOU FEEL TODAY?
forever - chris brown. kejadahnye forever tetibe..

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
your love is a lie - simple plan. NO NO ur love is not a lie i know. hehe

WHAT’S YOUR MOTTO?
fall for you - secondhand serenade. hewhewhew adekah ini motto hidupku ???

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
leavin' - jesse mccartney NTAH PAPE

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
situasi - bunkface CEHHHHHHHHHHHHHH

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
bawaku terbang - fab cats WOAH teringin gak ah.

WHAT IS 2 + 2?
take u there - sean kingston hahaha

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
menjaga hati - yovie & nuno betul ke korang?

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
i'm not missing you - stacie orrico woi miss gile babi ni

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
more than words - frankie j. lagu zaman bile ntah

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
jatuh cinta lagi - matta OPS SAYA TAK SENGAJA!

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
yang pernah - estranged . mak ai rancak kot lagu ni~

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
sorry - buckcherry GILA SESUAI

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
biarlah - nidji hahaha biaq pi la kan. sebok je uols.

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
first time - lifehouse yeahhhhhhhhhh memang tepat dan persis! ape bende yg first time buat, mmg aku takot. hahaha

IS YOUR BIGGEST SECRET?
unbreak my heart - toni braxton wahahahaha!!!

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
thats why you go away - mltr cess

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
do it - nelly furtado do ape weh? hahaha

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
circus - britney spears. HA HA

to tag : evryone reading this!

.. tengah dok pikiq ..

makin hari aku cam makin curious dgn bisnes yg cepat dapat duit tu. contohnye, modal 500, dlm seminggu dapat 5 juta tu. sangatlah curious. was-was pon ada, rasa cam nak cuba pon ada.

dulu aku benci gila dgn benda ni. rasa cam org bodoh je dok buat benda2 ni. tapi skg, aku jadi curious plak [maybe sbb skg pokai kan, nak guna duit byk]. lagi2 bila kawan2 aku sendiri dok buat bisnes ni. ada sorg tu sebulan dpt 400, maybe dia takde modal langsung kot. ada la yg dapat ribu2.

kalau modal setakat tiga pat ratus tu, takde masalah la. asalkan balik modal la kan. jgn pulak nanti modal 400, untung 2oo je. memang mengamuk ah kan. tapi so far tak penah lagi la aku dengar yang org buat bisnes camni tp tak dapat untung.

so macam mana? ada tak readers yg terlibat dgn benda ni, dan nak bagi opinion?

Friday, February 6

.. obsesi ..

OMG I'm dying for theseeeeeeeeeeeeeeee !!!!
















@~@
Can I ask for more?

.. aku bukan la nak kecoh tapi saja nak share ..

hai!

Skg ni aku cam busy sikit la kan, tgh ongoing fyp; final year project. Kepada sesiapa yang tak tau, aku skang final semester utk degree ni. Baru degree. huh~

Aku buat projek tentang cendawan. Nak cari antioxidant compounds dalam dua jenis cendawan yg boleh dimakan; jeli hitam dan tiram putih. Skang ni dok sebok part extraction. Bulan 11 hari tu aku dah keringkan dalam oven dan grind into powder. Makan 2 minggu jugakla masa. huhu. Part extraction ni, second part la kira, dok ada la 3 minggu tak siap2 lagi. Minggu depan insyaAllah siap. Lepas tu move on kpd step seterusnya, iaitu buat tests.

Test2 yg aku nak guna, ada 5. Utk cari antioxidant tu ada 4 tests. FRAP, DPPH, beta carotene linolic acid dan TPC. Kalau rasa nak google, google je. Tapi kalau takde kaitan ngan korang baik tak payah. Wat penat korang je tak paham. hehe

Utk antimikrobial plak, yg ni SV ckp cam lama jugak la. Sebab nak culture bacterias tu lagi kan. huhu. Guna disc inhibition method. Akceli test2 smua ni senang je. Step dia mudah2 je. Yang dok risau tu, takut tak cukup je sample yg aku extract tu. Gile mampos kalau kena beli lg cendawan, masuk oven lagi berhari2. Grind lagi, rotavap lagi. uwaaaaaaaaaaa~ LAMA KOT!

So harap2 la extracts tu cukup. aminnnnnnnnnnnnnnnnnn. Takyah ah repeat procedure sume kan. huhu. Harap2 sempat siap a week before final exam. ceh final exam pon end of April. Skang pon dan Feb. waaa gile babi risau. uwaaaaaaaaaaaaaaa..

oh btw, yg ada entri aku cakap i've made my decision tu. Yg tu pasal MASTERS. So far, aku buat keputusan utk taknak sambung lagi master. Banyak benda nak kena pikir beb. PTPTN aku tu, sempat ah masa aku dapat first gaji, interest dah naik sampai 8k kan. babi gila. Adik2, sila la jgn apply PTPTN. Makan duit banyak. babi sial.

Sebab tu la aku taknak sambung master lagi. Biaq keja dulu, setel dulu hal PTPTN tu. ok la kan kalau dapat gaji 2k, aku bayar la 1k sebulan. Dalam 7, 8 insyaAllah dah setel. By that time aku boleh pikir utk proposal master. Sempat jugak timba pengalaman, enhance confidence sket ke kan. Lepas setel PTPTN baru aku nak pikir, nak sambung master bila. Aku MEMANG nak sambung, cuma masa tu taktau lagi bila. Harap2 sempat ah before kawin. Dah kawin susah plak, byk commitment. ECEH.

Tu je kot setakat ni. Any updates, nanti la. hehe. TATA!

Thursday, February 5

.. gua jumpa artis beb ..

tajuk tak boleh belah. haha

Tadi dinner dengan buah hati kat JOM LEPAK. alah kedai Linda Rafar ngan Syed Aiman.
kat sek 13 Shah Alam.

Gua jumpa Syed Aiman YANG HEMSEM tu !!!
boleh camtu? hahahahha

Linda takde ah pulak. Tapi tengah makan koayteow tomyam yang berharga rm5 itu, tetiba muncul kelibat Zamarul Hisyam dan aweknya, Diana Rafar.

wooo romantisnya mereka. haha

dan peminat Syed Aiman, dont jeles ok. Dia serve kitorang tau. Nasibla aku tak gedit sebok nak tangkap gamba diorang kan.

haha.

Wednesday, February 4

.. tentang sesuatu ..

Aku sungguh blur ketika ini. dan juga bengong dan bongok.
huh. Tension dow tension siut.
eh, aku nak tanye korang. Korang2 yg kenal aku la, aku nak tanye.
Adekah aku seorang yang selfish?
Adekah aku seorang yang tak penah admit kesalahan sendiri?
Adekah aku .. adekah aku. ok penyakit sudah datang.
Itulah. Aku just nak bertanya.
Aku rasa aku terlampau banyak berfikir. Banyak fikir pasal orang lain lebih dari diri sendiri. Sampai segala benda pon aku curious. Sebab tu muka berkedut macam org tua.
dan, aku rasa la. Aku terlampau nak satisfy orang lain lebih dari diri sendiri. Aku rasa cam tak best hidup kalau aku tak dapat nak tolong orang. ish tahla. Maybe korang tak pecaye kot. Tak kesah ah. Tuhan lebih tahu. huuuh.
21 tahun, nak masuk 22 tahun. Aku rasa la, aku rasa, aku sangat2lah risaukan orang lain dari diri sendiri.
dan sekarang.
Dah tiba masanya.
Untuk aku fikir balik pasal ni.
Sebab adelah sia2 dan menyiksa jiwa bila aku sacrifice macam2, just utk satisfy seseorang tu, tapi sikit org tak appreciate.
or maybe, mmg betul kot aku selfish.
kan?

Tuesday, February 3

.. my heart ..

introducing to you, my baby niece!! Lutfiya Rasyiqah!

video


ow, mind my voice yeah. Was too excited with the cumel baby i guess! ;p

Monday, February 2

.. aku sedih ..

dan tertekan.
uh asalammualaikum.

tertekan tertekan tertekan !!!!!!!!!!!!!
tension gila ni. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ T_____________T
atas sebab apa malas nak cerita.
sbb like anyone care.

tapi.
aku nak shopping dan makan banyak2.
tapi esok hari cam babi, kelas pack pagi sampai ptg.
babi cam nak ponteng je lagi [hari ni dah ponteng]
eeeeeeeeee babi!!!!!!!!!!!!!!

tension betoi ni, bukan cobaan, bukan sandiwara ok.
aku nak release tension ni.
salah satu aku bleh buat is shopping dan makan banyak2.
mampus ah gemuk pon saya tak kisah.
tension tahu!!!

kalau la ada org sudi nak bawak aku lepak pantai skg ni kan best!

.. saya ada satu pertanyaan ..

korang minat tak pakai tudung ekin?
tudung camni.



fuiyo cam ustazah!

yg ni comel sikit la. SIKIT.

korang berminat tak dgn tudung2 camni? kalau berminat, sila beri respon. sebab aku tolong orang jual tudung2 camni.

.. dahulu dan sekarang ..

dahulu aku kecik, sekarang aku dah besar.
wakakaka apa punya lame la starting.
huh!

dahulu aku pakai spek bulat oh, sikit lg bulat nak sama dgn harry potter. sekarang dah pandai pakai half frame la, frameless la.

dahulu aku banyak boifren, penah sekali tu boifren ada tiga. cis tak guna punya perempuan. sekarang setia pada yang satu. :)

dahulu aku boyish! acecey. seluar jeans pon beli kat ma department. tshirts semua satu pon tak menampakkan susuk tubuh. sekarang dah geli sikit. eh girlish. bukan maksud baju sendat singkat tapi dah tak selonggar dulu [malu dengan diri sendiri]

dahulu aku takde lesen motor atau kereta, sekarang dah ada.

dahulu taktau drive sekarang pon masih taktau drive.

dahulu haircut style nak boycut je pantang panjang sikit nak potong. sekarang ni shusshh takbleh habaq. hahahhaa

dahulu aku gatai oh. wakakaka membuka keaiban sendiri. sekarang ni bercakap dgn laki pon hal penting2 saja. maklumla, setia.

dahulu sebok main myspace dan friendster, sekarang kalut dgn facebook pulak.

aku ada satu penyakit dimana sebelum tulis new post, mencurah2 idea datang tapi bila dah tulis separuh, dah lupa benda apa nak tulis lagi.
apala.

Sunday, February 1

.. dah sampai kolej ..

waaaaaaaaaaaaaa malasnya nak start kelas balik!!!
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa malasnya nak masuk lab!!!

ow btw, mari ketawa bersama.

.
.
.
eish gambar yang ingin dikongsi itu ada dlm external hd plak.
nanti la upload.